Polyurea

Polyurea  Kunststof coating is een twee-componenten polymeer met een hoge moleculaire dichtheid, die na een kortstondige exotherme reactie een zeer taaie en bijzonder elastische beschermlaag als eindresultaat oplevert.

Polyurea bestaat uit 2 componenten teweten:
A-component ISO bestaat voornamelijk uit:

★ Difenylmethaan- 4,4′ diisocyanaat (MDI)

B-component Polyol bestaat uit:

★ basis polyolen
★ katalisatoren (regeling van reactiesnelheid)
★ stabilisatoren (regeling van celstructuur)
★ vlamvertragers
★ blaasmiddelen (schuimvorming)

Polyurea heeft zich voornamelijk in de VS begin jaren ´90 volledig bewezen als een middel om opslaginstallaties, zoals watertanks te beschermen en vloeistofdicht te maken. Inmiddels is het product ontwikkeld tot een kunststof coating die op klantspecificatie geformuleerd kan worden en die andere systemen achter zich laat op het gebied van duurzaamheid, slijtvastheid , chemische resistentie, snelheid van verwerken en ingebruikname van de gecoate oppervlakten/ objecten.

Polyurea Kunststof coating wordt o.a. toegepast als: vloeistofafdichtingen, opslag, bewaring en bescherming van externe en interne structuren bestaande uit bijvoorbeeld staal, beton, hout, steen, aluminium en kunststof.

Polyurea kunnen er in verschillende verschijningsvormen zijn zoals: licht, flexibel en zacht materiaal tot sterk, stevig en stijf en allerlei tussenvormen. Polyurea heeft verbazingwekkende geluiddempende eigenschappen. Kijk hieronder het filmpje:

Meer weten? U kunt telefonisch contact met ons opnemen op 0165-512901 of ons mailen via ons

———————————->Contactformulier<———————————